23-ai összefoglaló

 2009.10.26. 10:08

Ismét nem a legtalálóbb cím, úgy hangzik, mintha valami hírműsorról lenne szó. És valóban... :)

Legfontosabb tény, hogy nem lettem beteg, hála kitartásomnak és a coldrexbe ill. neocitranba vetett feltétlen bizalmamnak. Pénteken már úgy ébredtem fel koradélután, mint aki majd' kicsattan az egészségtől! Emiatt nem tudtam más kifogást találni hirtelen kishugom előtt, és kénytelen voltam elmenni vele sétálni a városba, balhéra éhezve. Mármint én ugyan nem, és valóban nem is volt rossz ötlet a séta, csak kicsit sajnáltattam magam... Blahán az elvileg működésképtelen tankot megcsodáltuk - ami szerintünk hatalmas kamu, ugyanis a lánctalpakon nem túl régről származó sár és fűcsomók nyomait véltük felfedezni... Jobbak vagyunk, mint a helyszínelők! Ki volt állítva néhány egyéb régi jármű, de különösebben nem voltunk lenyűgözve. Inkább jót röhögtem a tank előtt pózoló és fényképező emberkéken. Azért hogy ne lógjak ki nagyon a sorból, készítettem a tankról csak úgy magában egy képet, majd ezt is feltöltöm, hogy gyakoroljam ezt a bonyolult műveletet...

A Nyugatinál konkrétan szinte semmi sem volt. Pont mikor odaértünk, bejelentettek hangosbemondón valami előadást talán, de miután arra sem jöttünk rá, hogy egyáltalán ki és hol szólt, érdeklődés hiányában továbbálltunk.

Irány a Kossuth tér! Kishugi belelkesülve, hogy a arrafele biztos lesz valami izgalmas, közeledtünk a cél felé. Gyanúsan szemléltük a rohamrendőrök seregét, na itt biztos lesz néznivaló - ha más nem, a rohamrendőrök... Mivel nagyon szép volt az idő, ezért leültünk a téren egy padra, onnan néztük azt a szerencsétlen 2 kiskatonát, akiknek a zászló két oldalán kellett álni mozdulatlanul, de időnként helyet cseréltek szépen lépkedve (menetelve?). De hogy ne maradjunk izgalom nélkül, feltétlen be kell számolnom arról, hogy egyre gyűltek a rohamrendőr bácsik, kordonokkal vették körbe a teret, legalábbis azokat a részeket, ahol valami kisutca csatlakozott be, és ott sorfalat képeztek. Egy helikopter is időnként felénk tévedt, de az is lehet, hogy csak valamelyik tv csatorna tudósított fentről. Nemsokára két kedves rendőrbácsi mindenkit szépen megkért egyesével, hogy hagyják el a teret, mert lesz valami felvonulás, és biztosítaniuk kell a helyszínt, azaz a kordonok másik oldaláról folytathatjuk csak a szemlélődést. Kérdeztük, hogy mégis mi lesz itt, és a Jobbikot emlegették, de nem voltak biztosak benne. Kíváncsi lettem volna, hogy a japán turista csoportot és az egyéb külföldi érdeklődőt mivel vették rá a távozásra, sajnos ezt már sosem fogom megtudni.

Én felettébb lelkesen, hugicám némileg csalódottan távozott, de hát maga a történet is hírértékű, hiszen rendőri utasításra el kellett hagynunk a Kossuth teret! Minden csak tálalás kérdése :)

A belváros - nagykörú utcáin időnként fel-feltűnt egy-egy zászlót vívő ember, de semmi különös, szokatlan dolgot nem észleltünk, hacsak nem ez számít annak :)

A bejegyzés trackback címe:

https://homoktovis.blog.hu/api/trackback/id/tr891475557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása